ÇEVRE TEMİZLİĞİ

Çevre Temizliği 
    Çocuğun yaşadığı ve oyun oynadığı yerin temiz tutulması onu sağlıklı kılan başlıca etkenlerdendir. Kendi çevresini temiz tutabilen bir çocuk sorumluluk almayı bilir. Onlara kendi çevresi kadar doğayı, kenti, okulu da temiz tutmayı öğretmeli. 

     Oyuncaklarını temiz tutmayı da öğrenmeli 
  Oyuncaklara, mikroplar kolayca yerleşir, sürekli elde dolaşan ve özellikle bebeklerin ağızlarına götürdükleri bu nesneler bir süre sonra çocuk için tehlike kaynağı olur. O yüzden, oyuncakları kolay temizlenebilir olanlardan seçmeli, çocuğun onlarla temiz örtüler üzerinde oynamasını sağlamalı ve sık sık temizlemeli. Yaşı uygun olan çocukları da uyarmalı. 

      Çöp tenekesinin önemini kavratmak 
  Çocuğun taklit yoluyla, büyüklerini örnek alarak uygulayacağı en önemli davranışlardan biri çöpleri çöp kutusuna atmaktır. Hem evde hem de parkta, piknikte, deniz kenannda ona örnek olunmalı ve çöpleri çevreye atmanın nelere yol açacağını anlatmalı. Doğa filmlerini seyretmesini sağlamalı. Ona küçük yaşta çevreye ve doğaya karşı saygılı, sevgi duyan bir birey olmayı öğretebilirse, geleceğin dünyasına da katkısı büyük olacaktır. Çocuk büyütmek sorumluluk istiyor. Dünyanın en zevkli, en gurur verici ama zor görevlerinden biri bu... Yarınlarda çocuklarımızın kendine ve topluma yararlı yetişkinler olmalarını istiyorsak "ağaç yaşken eğilir" sözünü unutmamalıyız.


13-02-202413-02-2024



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi