DEĞERLER YOLCULUĞU PROJESİ

"Değerler Yolculuğu Projesi" nin amacı; Çocuklarımızın temel değerler konusunda farkındalık oluşturulması ve öğrencilerin, millî, manevi ve kültürel değerlerimizi benimseyerek, değerlerimizi yaşamlarının her alanında uygulayabilmesinin sağlanmasıdır.

Değerler, insanın çevresindeki durumları tanıma ve anlamada kullandığı temel ölçütlerdir. Hayatı iyi koşullarda yaşamayı gerçekleştirebilmenin en etkili yolu, insanlığın elde ettiği başarıların, kazanımların ve değerlerin yeni nesillere aktarılmasıyla mümkündür. Bunun için de değerlerin çocuklarımıza kazandırılması şarttır. 

                Öğretim sadece zihinsel öğrenmelerle sınırlı kalmamalıdır. Öğrencinin duygu, tutum vb. davranışlarının geliştirilmesi gerekmektedir ve bu da değerler eğitimiyle sağlanır. Çocuklarımıza değerlerimizin okullarda öğretilmesi, sağlıklı bir toplum oluşturmak açısından son derece önemlidir.

                Biz de okulumuzda uyguladığımız "Değerler Yolculuğu Projesi" ile aslında kaybolan değerlerimize bir katkı sağlamayı amaçladık. Bu kapsamda çocuklarımızla "Selamlaşmak, Saygı, Sorumluluk, Adalet, Merhamet, Vatanseverlik, Doğruluk, Dürüstlük, İyilik Yapma, Yardımseverlik" gibi değerlerimize yönelik etkinlikler ve çalışmalar yapıyoruz.

Çocuklara bu değerleri kazandırabilmek için anne-babanın, öğretmenlerin ve okul yönetiminin çocuğu olumlu yönde desteklemesi, yeni davranışları kazanmasında rol-model olması ve çocuğa değerleri kazandırırken sistemli bir yol izlemesi önem taşımaktadır.




Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi